keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Päivä 2

Budapest

Aamulla nousimme hyvin nukutun yön jälkeen ylös vasta klo 9 aikaan. Aamiaista ja tavaroiden purkamista rinkoista ja viimein puoli yhdentoista aikaan kohti kaupunkia. Sää täällä Budapestissa oli helteinen ja mittari näyttikin kaupungilla +35 astetta. Ei paras mahdollinen keli patikointiin, mutta lähdimme kuitenkin ensimmäisenä kiipeämään Gellertinvuoren huipulle. Aluksi siirryimme Elisabethin siltaa pitkin Pestin puolelta Budan puolelle, sillä hostellimme sijaitsee Pestin puolella. Gellertinvuori on korkea metsäinen kukkula ja metsän antama varjo todella tuli tarpeeseen kiipeämisen aikana. Näköalat olivat hienot koko matkan ajan, sillä vuoren juurella virtaa Tonava. Myös huipulta maisemat olivat hienot eikä vuorta turhaan kutsuta kaupungin parhaaksi näköalapaikaksi.

Gellertinvuori
Piispa Gellertin patsas

 

 

 

 

Monien juomataukojen jälkeen lähdimme sitten vuoren toista rinnettä alas kohti luolakirkkoa/luostaria, joka on Gellertinvuoren juurella. Kirkko oli nimensä mukaisesti vuoren rinteellä olevassa luolassa ja sen lisäksi, että kirkko oli todella upeaa katsottavaa, oli sisällä ihanan viileää (Luolassa on kuulemma n. 20 astetta lämmintä ympäri vuoden) ulkoilman helteeseen verrattuna. 

 

 

 

 

Tässä vaiheessa päivää jalkoja alkoi jo väsyttää ja maha kurni. suuntasimme Tonavan yli Vapaudensiltaa pitkin ja kävimme syömässä Langosit ( paikallinen erikoisuus, rasvassa paistettua leipää, johon saa itse valita täytteitä, muistuttaa vähän pizzaa, mutta on pienempi ja kaikki päälliset laitettiin päälle kuumentamatta niitä.) yhdessä Budapestin kauppahalleista.

 

 

Seuraavaksi suuntasimme kohti Budan linnaa ja linnavuorta, joka on hieman Gellertinvuorta matalampi kukkula. Vielä yksi uusi silta (Ketjusilta, joka on Budapestin silloista kai tunnetuin), jota pitkin ylitimme Tonavan ja kapusimme linnan luo. Maisemat ylhäältä olivat jälleen kerran hienot. 

 

 

Päivä alkoi pikkuhijaa kääntyä illaksi ja lähdimme suuntaamaan hostellille, jossa pieni lepohetki ja suihkussa käyntiä. Parin tunnin huilitauon jälkeen palasimme vielä katsomaan, miltä näyttää pimenevä Budapest ja olihan Tonavan rannalla todella kaunista, kun katuvalot sekä siltojen ja jokilaivojen valot syttyivät. Jalat ovat aika puhki päivän kävelyistä ja vasempaan jalkaan on uhkaavasti tulossa pari rakkoa, huomenna taidan kokeilla toisia kenkiä. Nyt vielä hetki hengailua hostellilla ja sitten unten maille!




Budan linna valaistuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti