maanantai 23. kesäkuuta 2014

18. ja 19.päivä

Rimini-Ancona-Patras-Ateena

Aamulla herattiin aikaisin ja suunnattiin Riminista junalla Anconaan, josta meidan laivamme kohti Kreikkaa lahtisi viela samana paivana. Meita jannitti hieman, koska meilla ei ollut lippuja varattuna etukateen, mutta loydettiin perille tosi hyvin ja liputkin saatiin. Saatiin siis Interrail-passilla matkustaa "ilmaiseksi" kansipaikoilla, meidan piti maksaa ainoastaan verot, polttoainemaksut ja matkustajamaksut. Hintaa Italia-Kreikka valille tuli 32 euroa per nena, mika oli mielestani ihan ok 24 tuntia kestavasta laivamatkasta.

Anconan asemalta mentiin satamaan bussilla ja lippujen oston jalkeen lahdettiinkin jo heti kohti laivaa. Etsittiin laivasta hyvat paikat, joissa olisi mahdollista saada nukutuksi yolla. Linnoittauduttiin katetulle aurinkokannelle, josta vallattiin poyta ja 2 pitkaa penkkia. Samalla kannella oli allasbaari ja uima-allas, joka oli kaikkien matkustajien kaytossa ilmaiseksi! Nimenomaan tuolla kannella tuli vietettya suurin osa matkasta ja ainoastaan silloin talloin piipahdettiin alhaalla syomassa tai kavelemassa..

Vuorokausi laivalla meni yllättävän nopeasti maisemia katsellen (merta, merta ja merta), kirjaa lukien ja evaita syoden. Yökin tuli nukuttua ihan hyvin makuupussissa laivan kannella. Laivalla huomattiin, etta ollaan siella juuri Suomen juhannuksen aikaan eli tuli vietettya tamakin juhannus merellisissa tunnelmissa niin kuin olen suurimman osan juhannuksistani viettanyt.

Saavuttiin Kreikan Patrakselle seuraavana paivana iltapäivällä ja suunnattiin kahden espanjalaisen reissaajan kanssa taksilla kohti Patraksen juna-asemaa. Asemalla selvisi, etta junia Patras-Ateena-valilla ei kulje, silla rataa kunnostetaan. Osa matkasta piti menna bussilla ja otettiinkiin ensin bussi Kiatoon ja sielta sitten juna Ateenaan, jossa oltiin perilla noin kahdeksan aikaan illalla. Ateenassa sitten metroon ja bussiin ja etsimaan hostellia Ateenan pimeilta kaduilta, joilla kasvoi appelsiinipuita. Lopulta hostelli loytyi ja paastiin viiden hengen dormiin, jossa majoituimme. Jaakylma suihku, kaupasta ruokaa ja nukkumaan. Yska ja kurkkukipu on vaihtunut nuhaan, jospa kohta hellittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti