keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

16. päivä

Venetsia-Rimini

Tänään herättiin aikaisin ja syötiin pikaisesti aamupalaa vielä leirintäalueella, jolle saatiin sen jälkeen sanoa hyvästit, heippa vaan, ei tuu ikävä! Otettiin suunnaksi vielä viimeisen kerran Venetsian juna-asema ja sieltä juna ensin Bolognaan ja sitten Riminiin, joka sijaitsee ihan tässä Italian itärannikolla. Sää oli täällä Riminissä aurinkoinen, mikä oli kiva yllätys, kun oli luvattu sadetta. Saatiin aseman infosta hyvät ohjeet hostellille ja myös hyvät ohjeet huomista San Marinon reissua varten. Majoitutaan täällä hostellin sijaan kahden tähden hotellissa ja tämä on toistaiseksi edullisin, mutta silti kivoin huone tähän mennessä. Meillä on oma huone parisängyllä, parvekkeella ja omalla kylppärillä ja hintaan kuuluu myös aamiainen. Hintaa tällä kaikella on peräti 12 euroa/yö/hlö. Vertailun vuoksi kallein huone tähän mennessä on ollut Sveitsin Churin hostelli, jossa oltiin yksi yö niiden kolmen sekopään kanssa ja hintaa silloin kuuden hengen dormilla, johon sisältyi aamiainen oli n. 40 euroa/yö/hlö. Huh huh, naurattaa vieläkin se korealainen ope, joka yritti aamujoogan jälkeen sisään hätäuloskäynnistä, vaikka ovessa nimenomaan luki, että sen avaaminen muissa kuin hätätapauksissa maksaa 200 frangia eli melkein 200 euroa.

Täällä Riminissä suunnattiin ensimmäisenä syömään ja sen jälkeen rannalle kolmeksi tunniksi nauttimaan auringosta ja merestä. Rimini on aikamoinen turistihelvetti, ihan täynnä italialaisia lomailijoita ja lisäksi venäläisiä turisteja aika paljon. On täällä muunkinmaalaisia ja pari kertaa tuli kadulla kuultua suomea. Vaikka paikka ei ehkä tunnelmaltaan ole kaikista parhain, niin muutama tunti rannalla oli mukavan virkistys tähän mennessä melko kaupunkipainotteiselle lomalle. Kierreltiin illalla vielä hieman turistikatuja ja kävin juomassa kahvilassa vielä iltateen ja söin aidon italialaisen panna cottan. Teetä piti saada, sillä eilen illalla kurkkukipu eteni kivuliaaksi ja pahankuuloiseksi yskäksi. Tämä päivä on ollut voinnin suhteen hieman kyseenalainen, mutta yritän ottaa rennosti ja puhua vähän (joo, onnistuu multa tosi hyvin :D)

Tänään sain päivällä myös tiedon, että maisterin paperit ovat saapuneet Kirkkonummelle eli mie oon tästä lähin sitten valmis bilsan, mantsan ja luokanope. Valmistumista juhlistin päivällä Iivarin tarjoamalla mojitolla eli kurkkukipuun on nyt kokeiltu särkylääkkeen lisäksi eukalyptusöljyä, kuumaa juomaa, kylmää juomaa ja raakaa viinaa. Toistaiseksi mikään ei ole vielä poistanut vaivaa, mutta kaikki edelliset ovat kyllä helpottaneet oireita tilapäisesti. Jatketaan siis kokeiluja ja toivotaan, että San Marino-vierailu huomenna parantaa minut viimein tästä taudista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti