lauantai 14. kesäkuuta 2014

11.päivä

Chur-Tirano-Venetsia

Aamulla heräsin todella huonosti nukutun yön jälkeen jo puoli kuuden aikaan. Kaikki huonetoverimme heräsivät viimeistään kuudelta. Ensmmäinen (korealainen lukio-ope) lähti joogaamaan aamuviideltä, toinen (briteistä kotoisin oleva yli 80-vuotias teräspappa pyöräreissulla) heräsi aamiaiselle aikaisin ja kolmas (en tiedä mistä ja miksi sveitsissä) nousi sekoilemaan meidän sängyn vieressä olevien tallelokeroiden kanssa. Sama sekopää läväytti illalla valot päälle saapuessaan huoneeseen, vaikka kaikki muut nukkuivat jo.

Aikaisen aamiaisen jälkeen kohti juna-asemaa ja kauan odotettua maisemajunaa. Reitin nimi oli Bernina Express ja oltiin varattu etukäteen paikkaliput panorama-vaunuun, jossa oli tosi isot ikkunat maisemien katselua varten. Matka Churista Tiranoon kesti neljä tuntia, mikä sisälsi yhden 20 minuutin pysähdyksen n. kahden kilsan korkeudessa. Maisemat oli koko matkan ajan tosi upeat. Nähtiin yllättäen paljon vuoristoa, vuoristokyliä, pari vuoristojärveä ja korkeimmissa kohdissa myös jäätikköä. Meidän vieressä istui koko matkan ajan eläkeikäinen sveitsiläispariskunta, jonka kanssa oli ihan hauska vähän rupatella.

Perillä Tiranossa meitä odotti ikävä yllätys eli junalakko. Ensin luultiin, että junia ei kulje enää koko päivänä mihinkään, mutta onneksi selvisikin, että lakon pitäisi päättyä kello viideltä. Meillä oli siis vähän alle viisi tuntia aikaa siihen, että päästäisiin jatkamaan matkaa. Käytiin syömässä ja jäätelöllä ja otin päikkärit viileän asemarakennuksen kivilattialla. Ulkona oli paahtavan kuuma, mittari näytti +35 astetta. Viideltä junamme starttasi viimein kohti Milanoa, jossa pikainen vaihto Venetsiaan menevään junaan. Molemmat näistä matkoista kestivät n. 2  ja puoli tuntia ja Venetsiassa oltiin perillä illalla yhdentoista jälkeen. Viimeinen bussi leirintäalueellemme lähti kello 0.00 ja ehdittiin siihen onneksi hyvin. Leirintäalue on n. puolen tunnin bussimatkan päässä Venetsian keskustasta, mutta majoitus on täällä tosi edullista ja bussimatka keskustaan maksaa vain 1,3 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti