tiistai 3. kesäkuuta 2014

1. päivä

Helsinki-Tukholma-Amsterdam

Aamulla tosiaan lennettiin Helsingistä Amsterdamiin, jossa oltiin perillä puoli yhdentoista aikaan. Lentokentältä suunnattiin junalla ja bussilla kohti meidän hostellia, joka on oikeastaan enemmän hotelli. Perillä odotti myös toinen iloinen yllätys, kun päästiinkin kuuden hengen dormin sijasta neljän hengen dormiin. Täällä on meidän lisäksi yksi marokkolainen mies.


Eka päivä sujui kaupunkiin tutustuen ja harhailtiin vähän siellä sun täällä. Aina vähän väliä piti pysähtyä tutkiman karttaa, että tiedettiin, missä oikein ollaan. Pieniltä eksymisiltäkään ei vältytty...

Amsterdamissa tosi monet liikkuvat pyörillä ja kaupungissa onkin pyöräilijöille omia kaistoja lähes kaikkialla. Mekin päätimme vuokrata pyörät ja vaikka aluksi yhtäkään vuokraamoa ei meinannut löytyä, niin lopulta saimme menopelit alle. Niillä sitten huristeltiin ympäriinsä loppupäivän ajan ja huomenna jatkuu. Ehdittiin käydä tutustumassa myös Anne Frankin taloon, joka on museoitu tänne nähtävyydeksi. Aika hienoa oli päästä näkemään, missä perhe piileskeli Annen päiväkirjakirjoitusten aikana. Muistan lukeneeni Anne Frankin päiväkirjan, kun olin yläasteella tai lukiossa ja kirja kyllä puhutteli kovasti. Voisin tämänpäiväisen museovierailun innoittamana lukea sen uudestaankin.




Huomenna jatkuu vielä Amsterdamiin tutustuminen, toivottavasti sääennuste menee täysin pieleen, sillä huomiseksi on luvattu ukkosta ja sadetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti