lauantai 7. toukokuuta 2016

Piso Krioneri, jäätelöä ja kilpikonna

Aamu alkoi yhtä aurinkoisissa tunnelmissa kuin edellinenkin päivä ja aamiainen nautittiin taas parvekkeella. Tämä oli ensimmäinen aamu, jolloin minuakin nukutti vähän pidempään. Muina aamuina olen noussut puoli kahdeksan aikaan, mutta tänään nousin vasta yhdeksän jälkeen. Päätimme suunnata rannalle ja aamupäiväksi ja valitsimme neljästä rannasta Piso Krionerin eli meitä lähimpänä olevan ja kaikista pienimmän (piso=pieni) rannan. Viihdyimme rannalla puolisentoista tuntia ja bikineissä tarkeni ihan hyvin, vaikka rannalla olikin aika tuulista. Kävin kahlailemassa ja vesi tuntui vähän lämpimämmältä kuin Valtos beachillä, mutta en rohjennut uimaan asti, sen verran viileää vesi oli. 

Rannalta suuntasimme jälleen rantakatujen kauppoihin ja lounaalle syömään reissun ensimmäiset täytetyt pitat yhteen rantakahvilaan. Saara tilasi perinteisen Gyros pitan ja itse otin kasvispitan, jolla oli hintaa vain kaksi euroa. Jälkkäriksi haettiin reissun ekat irtojätskit kioskista (Saaralle pistaasi ja minulle mansikkajuustokakku) ja niitä kelpasikin nautiskella aurinkoisella rantakadulla. Lähdimme kävelemään takaisin hotellille ja matkalla tuli pieni sadekuuro, johan olimmekin olleet yhden päivän ilman sadetta ;)

Kuuro meni kuitenkin ohi ja linnoittauduimme hotellin altaalle. Kävimme tilaamassa allasbaarista frappet (kreikkalainen jääkahvi) ja ehdimme nauttia niistä aurinkotuoleissa vain hetken, kunnes alkoi sataa oikein kunnolla. Siirryimme allasbaarin puolelle katoksen alle pitämään sadetta ja siinä istuskelimmekin sitten melkein tunnin verran. Yksi hotellin työntekijöistä tuli meidän luokse kertomaan, että hotellin nurmikolla on pieni kilpikonna ja sitä säntäsimme heti innoissamme katsomaan ja kuvaamaan. Kun aurinko ei näyttänyt odottelusta huolimatta tulevan esiin pilvien takaa, niin lähdimme huoneeseen suihkuun ja hengailemaan. 

Illalliselle suuntasimme Piso Krionerin rannalla olevaan tavernaan, jossa oli kreikkalaista livemusiikkia. Alkupalaksi tilasimme munakoisodippiä meille tuodun leivän kaveriksi ja pääruoaksi Saara tilasi stifadon (kreikkalainen lihapata) ja itse tilasin briamin, joka on kreikkalainen ratatouille-tyylinen kasvispata. Ruoka oli hyvää ja tunnelma ravintolassa oli koko illan ajan hyvä. Myöskään tästä ravintolasta ei löytynyt ihan kaikkia listalla olevia ruokia, koska sesonki on vasta niin aluillaan. 

Illallisen jälkeen kävimme vielä hotellin allasbaarissa perjantaidrinkeillä, Saaralle Apple Martini ja minulle Mojito. Iltadrinkkien jälkeen huoneeseen ja nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti