keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Kreikan sateisin alue

Ensimmäinen aamu Pargassa. Sataa. Herään aikaisin ja luen kirjaa, kun Saara vielä nukkuu. Sataa edelleen. Saara herää ja syömme aamiaista huoneessa. Lisää sadetta. Puolenpäivän aikaan sade taukoaa ja lähdemme kaupungille, jossa alkaa taas sataa. Epirus on kuulemma Kreikan sateisin alue ja se on tullut meille selväksi parin ensimmäisen päivän aikana. Sateisuus näkyy kuitenkin myös alueen luonnossa poikkeuksellisena vehreytenä ja Parga onkin ihanan rehevää aluetta, jossa monet kasvit kukkivat näin kevätaikaan. Epirus onkin maisemiltaan todella erinäköistä kuon vaikkapa Kreikan karut saaret. 

Kiertelemme sateenvarjojemme kanssa hieman kaupungin kujia ja teemme ostoksia pikkuputiikeissa. Pakenemme sadetta leipomoon ja sade lakkaakin hetkeksi. Jatkamme kiertelyä kaupungilla ja käymme katsastamassa Pargan pienen ja kauniin kirkon niin ulkopuolelta kuin sisältäkin. Kirkon vieressä on myös koulu ja päiväkoti. 

Suuntaamme lounaalle kahden jälkeen yhteen rannan tavernoista ("To Souli"). Tilaan punajuurisalaatin ja jääteen. Alkupalaksi otamme valkosipulileipää. Istuessamme lounaalla kovasti odottamamme aurinko tulee esiin ja lounaan jälkeen onkin pakko ottaa kuvia satamassa, kun Joonianmeri kimmeltää ihanasti auringossa. Kaupan kautta suuntaamme hotellille ja aurinko meneekin taas hetkeksi pilvien taakse piiloon. Saara jää hotellille, kun päätän itse lähteä patikoimaan hotellia vastapäätä olevan vuoren rinteille. Löydän haluamani reitin helposti ja patikointi tuntuu kevyeltä, koska ei ole liian kuuma. Rinteeltä on upeat maisemat alas Pargaan ja merelle ja ylhäällä pääsen ihailemaan läheltä oliivipuulehtoja ja pientä valkoista kappelia. 

Palaan alas samaa reittiä kuin kiipesin ylöskin ja ilokseni huomaan, että ilta-aurinko paistaa vielä hotellin uima-altaalle. Hetken mielijohteesta päätän, että nyt on korkattava hotellin uima-allas ja käytävä iltauinnilla. Bikin päälle ja kohti allasta, jonka vesi oli aivan jääkylmää! Tulipahan kuitenkin kastauduttua ja vedettyä ne bikinitkin edes kerran päälle reissun aikana. Ilta-aurinkokin lämmitti yllättävän paljon, eikä uinnin jälkeen ollut edes kylmä paitsi huoneessamme, joka on aivan jäätävä kiviseinineen ja kivilattioineen. Lämmitystähän huoneesta ei löydy, mutta onneksi on villasukat ja neuleita mukana. Myös ulkona on tähän asti tarvinnut melkein koko ajan pitkien housujen ja pitkähihaisen lisäksi myös takin ja kaulahuivin. Ainoastaan patikalla tarkeni vähän kevyemmässä vaatetuksessa. Onneksi loppuviikoksi on luvattu vähän lämpimämpää keliä!

Uinnin jälkeen suuntasimme läheiseen tavernaan (Perivoli) illalliselle. Alkupalaksi tilasimme oliiveja ja ruoan kanssa nautittavaksi talon valkoviiniä. Saara tilasi ruoaksi Souvlaki-vartaan ja itse otin tomaattipastan. Illallisen jälkeen kävelimme takaisin hotellille ja kävimmekin pian jo nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti