tiistai 29. lokakuuta 2013

korvapuusteja

korvapuusti on ollut yksi miun lemppariherkuista niin kauan kuin muistan. lämmin korvapuusti, jossa on oikein rutkasti kanelia, on vaan niin maistuvaa kahvin kanssa ja ilmankin! Ü nyt seuraa suuri tunnustus! tein itse ihan oikeita korvapuusteja ensimmäistä kertaa vasta kolmisen viikkoa sitten. oon mie toki ennenkin kanelipullia tehnyt, mutta olen aina tehnyt ne paperivuokiin ja sanoisin niitä enemmänkin kanelikierrepulliksi kuin korvapuusteiksi.
maku on varmasti ihan sama molemmissa, mutta halusin nyt tehdä kanelbullareita ihan niiden perinteisessä ulkonäössään. siispä ryhdyin tuumasta toimeen!

kun taikina on tehty, kohotettu ja maistettu (tämä on vaiheista tärkein) on aika käyttää kaulinta!
päälle rutkasti voita, kanelia ja sokeria. sen jälkeen levy rullalle ja palasiksi.
ja taas kohotellaan!
voitelu munalla ja raesokerin ripottelu ja sitten uuniin
valmista tuli. kyllä ne on nättejä, vaikka itse sanonkin!
mie oon kyllä sitä mieltä, ettei ole montaa uunituoreen korvapuustin voittanutta herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti