torstai 6. syyskuuta 2012

yö bussissa

vietin viime yön bussissa, kun matkasin viiden euron tarjouslipulla joensuusta helsinkiin. bussi oli mukavaa vaihtelua jatkuvalle junailulle, vaikka en saanutkaan nukuttua ihan niin hyvin kuin olisin toivonut. joensuusta kyytiin tuli minun lisäkseni kaksi ihmistä, mutta onnistuin saamaan minitakapenkin kokonaan itselleni (3 penkin levyinen takapenkki) ja mahduin siihen mukavasti pitkäkseni. minulla oli mukana oma peitto ja tyyny ja sain nukuttua muutaman tunnin turvallisessa sikiöasennossa aina silloin tällöin havahtuen johonkin kovempaan ääneen tai jarrutukseen. aina kun heräsin, niin tarkkailin yöllisiä kaupunkeja ja kyliä. päätin, että haluan joskus käydä kotkassa. torkuttuani, heräiltyäni ja taas torkuttuani heräsin porvoon torin kohdalla ja aamu alkoi jo sarastaa, vaikka kello oli vasta viisi. sen jälkeen en enää nukahtanut, joten katselin vain maisemia ikkunasta. 





aurinko alkoi nousta ja helsinki oli juuri heräämässä uuteen päivään, kun saavuimme kaupunkiin. töölönlahden rannalla oli pyöräilijöitä ja lenkkeilijöitä, yksi mies poltti aamun ensimmäistä tupakkaansa viidennessä kerroksessa olevan asuntonsa ikkunasta ja katseli samalla aleksis kiven kadun aamuruuhkaa. joillakin oli käsissään kahvi ja jotkut juoksivat kiireisesti kohti päivän askareita.





saavuttuani päätepysäkille suuntasin aamiaiselle cafe picniciin, jossa otin aamiaistarjouksen: moniviljasämpylä, teetä ja tuoremehua. syötyäni rauhassa lähdin kohti rautatieasemaa, jossa hyppäsin kirkkonummelle menevään s-junaan. nyt olen perillä!





2 kommenttia:

  1. Ihan mahtava toi keskimmäinen teksti kappale! Tulee heti sellanen olo et ois ite paikalla :))) ja huikee toi eka kuva :3

    VastaaPoista
  2. tää reissu kuulostaa niin kivalta, tulee mieleen meidän intian pari bussiyötä.. :) aika kylläkin on ehkä hiukan kullannut muistoja niitte osalta....

    VastaaPoista