maanantai 4. toukokuuta 2015

Interrail kutsuu taas!

Blogihiljaisuus on hyvä rikkoa kertomalla, että kesäkuulta on tulossa jälleen reissuraporttia Euroopasta, sillä päätimme lähteä myös tulevana kesänä reilaamaan! Viime kesän reissukuulumiset ensimmäiseltä interraililta löytyvät edelleen täältä blogista ja niillä onkin hyvä lievittää omaa matkakuumetta. 

Ensimmäisellä reissulla totesimme hyväksi edullisten lentojen hyödyntämisen reissun alku- ja loppupäässä ja kuukausi sitten varasimmekin jälleen lennot sekä meno- että paluumatkalle. Tällä kertaa matkamme starttaa Budapestista ja paluulento on sitten Kööpenhaminasta Helsinkiin. Jos lentojen suhteen olimme viisaita jo viimeksi, niin reilipassiin aiomme tehdä muutoksia viime kerrasta oppineena. Viimeksi meillä oli käytössä kuukauden mittainen Global Pass, jolla sai matkustaa kuukauden aikana niin paljon kuin halusi. Matkapäiviä meille kuukauden aikana kertyi kuitenkin vain 11 ja niinpä tällä kertaa aiommekin ottaa 22 päivän passit, joihin sisältyy 10 vapaavalintaista matkustuspäivää. Haluamme joka tapauksessa viipyä kaikissa kohteissamme vähintään pari yötä, joten matkapäiviä ei pitäisi mitenkään kertyä 10 päivää enempää. Säästöä tästä passityypin vaihdosta tulee melkein 200 euroa, aika iso summa matkakassaan!

Tänä vuonna alustava reittisuunnitelma näyttää seuraavalta: Unkari-Slovakia-Itävalta-Puola-Saksa-Tanska. 

Lisää reissukuulumisia tulossa blogin puolelle varmasti vielä ennen lähtöä, kaikki vinkit reitillä oleviin maihin liittyen otetaan ilomielin vastaan! :)

Lennot varattu! Meno-paluulennot maksoivat yhteensä tällä kertaa n. 160 euroa/hlö. Aikaa säästyy lentämällä paljon ja niinhän sitä sanotaan, että aika on rahaa. Ainoa miinuspuoli on lentämisen epäekologisuus...
Tässä viime kesän reitti: Hollanti-Belgia-Ranska-Sveitsi-Italia-Kreikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti