tiistai 2. joulukuuta 2014

lukutoukan paluu

töihin menemisen myötä elämäni on muuttunut aika paljon ja yllättävää kyllä käytössä olevan vapaa-ajan määrä on lisääntynyt. vasta nyt oikeastaan ymmärrän, kuinka paljon olenkaan opiskeluaikana tehnyt kaikkea, vaikka usein tuntui, että olin oikea laiskamato, kun elämästä puuttuivat kunnon rutiinit ja saatoin vaikkapa nousta ylös vasta klo 10 jälkeen. 
opintojen ohella tein koko ajan vähintään yhtä, suurimman osan ajasta kahta työtä. 

vaikka opettajan työ onkin rankkaa ja tuntien valmistelut, helmi-merkinnät, kokoukset ja kokeiden laatiminen ja tarkastaminen vievät oman aikansa itse opetustyön lisäksi, niin aikaa on syksyllä jäänyt myös muuhun. totta kai tuntien suunnitteluun saisi uppoamaan aikaa ihan niin paljon kuin vaan haluaisi käyttää, mutta olen mielestäni tehnyt valmistelut tarpeeksi hyvin nykyiselläkin panostuksella ja silti aikaa jää myös itselle tärkeille asioille. 

 olen syksyllä viettänyt paljon aikaa sukulaisten, etenkin rakkaiden pikkusiskojeni kanssa ja lisäksi suuri osa vapaa-ajasta kuluu telkkarin ääressä tai kirjoja lukiessa. myös blogeja tulee edelleen luetua lähes päivittäin. olen liittynyt syksyllä kuntosalille, jonka ryhmäliikuntatunneilla pyrin käymään pari kertaa viikossa. lisäksi jokiseen viikkoon kuuluu aiempaa enemmän myös arjen askareita kuten pyykinpesua ja ruuanlaittoa, siivous kun tuppasi joensuussa asuessa aina lykkääntymään jonnekin hamaan tulevaisuuteen. on ollut ihanaa keskittyä siihen yhteen ja ainoaan työhön ja sen jälkeen viettää hyvillä mielin sitä omaa aikaa.

 

eniten olen ehkä nauttinut nimenomaan kirjojen lukemisesta. opiskeluaikana ei tenttikirjojen lisäksi juuri muuta tullut luettua, mutta nyt luen taas paljon enemmän. ajattelinkin esitellä muutaman kirjan, joita olen viime aikoina lueskellut.

hurahdin noin vuosi sitten ihan täysin dekkareihin, mikä yllätti minut itsenikin, sillä en koskaan aiemmin ole niistä oikein välittänyt. ihan lempparini on camilla läckberg, jolta olen (onneksi) vasta muutaman kirjan ehtinyt lukea. viimeisin läckbergin teoksista lukemani oli nimeltään perillinen. läckbergin kirjoitustyyli ja kirjojen henkilöhahmot kertakaikkiaan vaan vievät minut mukanaan!


    
viime viikolla sain viimein käsiini pauliina rauhalan taivaslaulun. muistan kiinnostuneeni kirjasta jo silloin, kun se julkaistiin. jotenkin sen hankkiminen, varaaminen ja lainaaminen kuitenkin jäivät, kunnes vähän aikaa sitten kirja tuli jostain taas mieleeni ja varasin sen kirjastosta. nyt olen menossa noin puolivälissä ja ainakin toistaiseksi teos on vastannut odotuksiani. kirja kertoo erään lestadiolaisparin elämästä ja tässäkin kirjassa nimenomaan kirjoitustyyli tempaisee mukaansa.


viimeinen tässä postauksessa esittelyyn pääsevä kirja onkin hieman erikoisempi valinta. eräs kirkkonummelainen kirjakauppa lopetti toimintansa hnyt syksyllä ja kävin loppuunmyynnissä pyörimässä parikin kertaa, etsimättä sen kummemmin mitään tiettyä kirjaa. käteeni tarttui novellikokoelma "pestä tukkani sadevesisaavissa ja muita nuorten unelmia", johon on koottu suomalaisten nuorten novelleja, jotka on lähetetty kirjoita unelmasi-nimiseen kirjoituskilpailuun. olen aina pitänyt novelleista ja tämä kyseinen novellikokoelma sopii hyvin luettavaksi esimerkiksi iltaisin ennen nukkumaanmenoa, sillä silmät pysyvät auki sopivasti juuri yhden novellin verran. kirjaa lukiessa tulee väkisinkin mieleen myös omat lukioajat ja novellit, joita silloin kirjoitin ja luin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti